SORTEREN EN MARKEREN

Het sorteren van het net gebeurd tijdens het rooien De man op de rooier en de man in de trekker zien hoe het net is, dus deze twee kunnen het best beslissen of het net goed is of niet. Als het net goed is, wordt er met bijvoorbeeld met een spuitbus verf op de zijkant van de rol een streep gezet. Zo is goed te zien welke rollen goed zijn voor hergebruik en welke weg kunnen.

Het is belangrijk dat de netten gesorteerd worden door de rooier’s, en voor de loonwerker is het ook belangrijk dat hij weet dat de netten hergebruikt worden. Dit schelt weer tijd en dus geld.

Kleine uitleg over sorteren

Als er een pad in de rol slecht is, dan is dat geen slechte rol. Het is ook zo als het mooi gaat, kijk dan eens naar het net of er geen kleinere gaten in zitten. Als dat zo is heb je waarschijnlijk de voorloop van de rooimat te snel staan of geen grond tussen het net en de rooimat ,dit geeft ook beschadigingen aan de bollen.

Het is ook niet zo dat als je een pad rooit zonder te stoppen of te knopen dat het goed is. Als u de netten heel uit de grond haalt, dan heeft u geen of weinig beschadigingen aan de bollen. Ook dit levert iets op:heel net en onbeschadigde bollen heel belangrijk !

Wij zien ook verschil in hoe iemand aan het rooien is. Het is zo dat als je hard rijd altijd meer beschadigingen. Kijk dus naar de bol en het net dan zie direct of het goed gaat. Het is ook zo dat het ondernet altijd beter is dan het boven net. Onze klanten gebruiken het net meestal een keer als boven net en nemen voor het ondernet een nieuwe.

Facebook