HISTORIE

Kees Kok werkte als werknemer bij loonbedrijf Laan in Venhuizen. Zij hadden een dubbelnetplanter en rooier aangeschaft voor het rooien van tulpenbollen en wat in die tijd een dure manier van telen was. De netten werden na één keer gebruik weggegooid en dat vond Kees Kok zonde van het geld. Terwijl dit ook nog eens slecht voor het milieu is.

Kees Kok is vervolgens aan de slag gegaan met het ontwikkelen van een machine die dit mogelijk kon maken. Hij kreeg daarvoor alle gelegenheid van het loonbedrijf en heeft er veel vrije uren ingestopt. Uiteindelijk was het in 1996 gelukt om een machine te bouwen voor hergebruik van bloembollennetten maar dit ging niet zonder slag of stoot. Het heeft daarna dan ook nog anderhalf jaar geduurd voordat er een octrooi verleend kon worden op het breed leggen van de netten. Een kroon op het werk van Kok Netten Cleaning. Deze machine was een prototype maar deze heeft wel
Vanaf 2004 werd er een nieuwe machine gebouwd om de kinderziektes uit het eerste prototype te halen zoals het stuiven. Ook aan de nieuwe machine is flink gesleuteld om deze perfect af te stellen. Uiteindelijk is het gelukt om meerder machines te maken die het uitstekend doen. tot 2004 gedraaid. Klanten werden bezocht in een ouderwetse SRV wagen.

De groei en start van het bedrijf ging niet zonder slag of stoot. De banken wilden niet investeren en dankzij toeleveranciers en loonbedrijf Laan is het uiteindelijk toch gelukt om een prachtig bedrijf neer te zetten.

Facebook